Udělení ceny za inovace – oceněná bezpečnostní obuv uvex motion carbon

Fürth, 12.10.2010 – Bezpečnostní obuv uvex motion carbon, část výrobního systému uvex carbon, byla 8. září 2010 vyznamenána Sdružením pěnových plastů a polyuretanů cenou za inovace Polyuretan 2010.

Zastupující uvex safety group Joachim Flemming, manažer produktové skupiny ochranné obuvi, přijal vyznamenání v rámci 22. sympózia pěnových materiálů ve městě Stade/Hamburg. „Vyznamenání cenou za inovace Polyurethan 2010 je potvrzením našeho kontinuálního snažení, neustále vyvíjet tržně orientované inovace, a tím, věrni našemu mottu protecting people, chránit lidi“, říká s potěšením Joachim Flemming.

uvex motion carbon se vyznačuje především dvěma inovacemi. Jednou je použití materiálu Bayflex Lightweight Technology od výrobce Bayer MaterialScience v systému polyuretanové mezipodešve. To přestavuje úsporu hmotnosti kolem 25% v mezipodešvi a vyznačuje se vynikajícími útlumovými vlastnostmi a komfortem nošení. Druhou je fakt, že uvex motion carbon je celosvětově první bezpečnostní obuví s adsorpčním High-tech materiálem SARATECH® v podšívce. Zdravotně nezávadné „Adsorptive Carbon Beads“ (adsorpční karbonové kuličky), pevně zapracované do podšívky, trvale redukují nežádoucí pachy, které vznikají pocením.

uvex motion carbon

• Nositel inovatiního ocenění Polyurethan 2010
  • Účinné redukování pachů
  • Bayflex Lightweight Technology
  • Vyměnitelná vložka do obuvi 3D hydroflex® foam
  • Systém ventilace uvex climazone

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 41 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2.100 zaměstnanců (rok 2010/2011) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu a ve volném čase.