Články a zajímavosti skupiny uvex safety group

Ochranná obuv uvex sportsline

Bezpečnostní obuv řady uvex motion sport je módní obuv ve sportovním designu. Tato obuv kombinuje dokonalou ochranu se všemi požadovanými bezpečnostními prvky s designem a výhodami sportovní obuvi.

Konference UVEX DAY 2016

U příležitosti konání Mezinárodního strojírenského veletrhu a veletrhu Interprotec na brněnském výstavišti pořádala společnost UVEX Safety CZ, k.s. odborné diskusní setkání pro všechny, kteří se zabývají bezpečností a ochranou zdraví při práci.

Jaké jsou důsledky hluku

Denně jsme vystaveni hluku. Ať už se jedná o hluk na pracovišti, komunikacích nebo ve volném čase například při návštěvě koncertu. Náš sluch je neustále zatěžován.

..... více

Problémy nohou jsou velice rozšířeným jevem

Vědecké studie poukazují na to, že více než polovina dospělého obyvatelstva trpí problémy nohou, jako je spadlá klenba, vystouplý kloub, příčně plochá a plochá noha.

uvex Golf Cup

V rámci oslav 90. výročí společnosti uvex bylo uspořádáno společenské setkání našich partnerů v krásném areálu Golf Mladá Boleslav.

uvex – 90 let ochrany člověka

Při své každodenní práci je řada zaměstnanců vystavována specifickým rizikům – od jemného prachu, přes různé chemikálie až po nebezpečné viry a bakterie.

..... více

Perfektní ochrana při práci proti chemikáliím, virům i bakteriím

Individuálně přizpůsobená ochrana sluchu

Nedoslýchavost z nadměrného hluku se dlouhodobě drží na přední pozici mezi přiznanými nemocemi z povolání.

Aby se oči neunavily

Ochranné pracovní brýle mají oči nejen chránit, ale jejich účelem je také maximálně optimalizovat vidění. Samozřejmostí je, že kvalitní ochranné brýle nesmí uživatele omezovat a působit otlaky.

Bezpečnostní obuv nejvyšší kvality

Bezpečnostní obuv uvex 1 chrání a zároveň podporuje lidské tělo v jeho individuálním pohybu. Ergonomická lehká konstrukce nabízí perfektní vyváženost mezi ochranou a komfortem.

..... více

Bezpečnostní obuv může být i elegantní

Ať už ve výrobě nebo v kanceláři – nová řada bezpečnostní obuvi „uvex business casual“ je ideální pro různá pracovní prostředí. Jedná se o pracovní ochrannou obuv ve své nejelegantnější formě.

..... více

Ochrana dýchacích cest při práci

Mnohá pracoviště vyžadují používání vhodných ochranných pomůcek, které brání poškození dýchacích cest a zdraví zaměstnanců. Mezi nejčastěji používané pomůcky patří ochranné pracovní polomasky, které chrání zdraví zaměstnanců proti pevným částicím a aerosolům, prachu, kouři a mlze.

..... více

Proč a jak si chránit sluch

Porucha sluchu a nedoslýchavost je nevratný stav. Působení hluku na náš sluch se sčítá. Mysleme na prevenci před poškozením sluchu již v době, kdy žádné problémy nemáme.

A + A je největší veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Evropě

Ve dnech 27. – 30. 10. 2015 se v německém Düsseldorfu uskuteční největší světový odborný veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

Jistý úchop zaolejovaných předmětů

Výběr vhodných rukavic pro pracoviště, kde je nutné zaručit citlivost prstů a jistý úchop zaolejovaných předmětů už má řešení. Pracovní rukavice uvex phynomic XG splňují veškeré požadavky.

Garance příjemného klimatu

Optimální komfort v pracovním prostředí při užívání osobních ochranných pracovních pomůcek nabízí moderní systém uvex climazone.

..... více

Uzavřené brýle s integrovanými dioptrickými zorníky

Řada pracovišť vyžaduje používání uzavřených ochranných pracovních brýlí. Problém může nastat, když pracovník potřebuje brýle dioptrické a zároveň si potřebuje zrak chránit brýlemi uzavřenými.

..... více

Bezpečnostní obuv, která nejen chrání

Design bezpečnostní obuvi uvex 1 je módním kompromisem mezi pracovní obuví a obuví pro volný čas. Obuv je velice dobře zpracovaná a nabízí excelentní pohodlí při nošení.

..... více

Odborné diskuse na téma ochranné pracovní pomůcky

U příležitosti konání veletrhu Interprotec na brněnském výstavišti uspořádala společnost UVEX Safety CZ, k.s. odborné diskusní setkání pro všechny, kteří se zabývají ochranou zdraví a života při práci.

Bezpečnostní obuv nové dimenze

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv (např. diabetici). Řešením může být nákladná výroba bezpečnostní obuvi na zakázku nebo novinka – bezpečnostní obuv uvex motion 3XL.

..... více.

Vyberte nejvhodnější ochranné pracovní rukavice pro každé pracoviště

uvex Chemical Expert System je internetový online nástroj, který umožní vybrat vhodné ochranné rukavice pro individuální potřeby každého pracoviště s nebezpečnými chemickými látkami.

..... více.

Problémy nohou jsou velmi rozšířeným jevem

Vědecké studie ukazují na to, že více než polovina dospělé populace má zdravotní problémy s nohama typu spadlá klenba, plochá noha, vystouplý kloub a podobně.

.....více

Ochrana hlavy

Přilba na ochranu hlavy je nedílnou součástí ochranných pracovních pomůcek pracovníků nejen ve stavebnictví, ale i v řadě dalších profesí.

..... více

Prohlášení o ochranných prostředcích proti viru Ebola

Prohlášení společnosti UVEX Safety CZ, k.s. k tématu ochranných prostředků proti viru EBOLA

Chraňte svůj sluch

Nebezpečí ztráty nebo poškození sluchu je pozvolné, je však nevratné a je doprovázeno celkovým ztížením kvality života bez šance na jeho zlepšení Teprve člověk postižený těžkou nedoslýchavostí ví, jaký význam má dobrý sluch a jak je důležité si jej chránit.

Ochranné pracovní pomůcky značky UVEX již 20 let na českém trhu

České firmy mají již dvacet let možnost nakupovat pro své zaměstnance ochranné pracovní pomůcky nejvyšší kvality z produkce světově známé značky UVEX.

..... více

Jednorázové ochranné obleky chránící proti chemikáliím

Při manipulaci a práci s různými chemikáliemi, nebezpečnými kapalinami či aerosoly hrozí zaměstnancům různá nebezpečí. Proto je nutno každého takového pracovníka dobře a účinně chránit.

Dioptrické ochranné pracovní brýle

Problém pracovníků, jejichž profese vyžaduje používání ochranných pracovních brýlí a kteří zároveň používají brýle dioptrické, je vyřešen.

.... více.

Bezpečnostní obuv s lehkou konstrukcí

Ochranná pracovní obuv je určena především k ochraně. Nejedná se však pouze o prevenci před úrazy, ale také o snížení nepohodlí, které může vést k únavě, poklesu výkonnosti či postupnému poškození zdraví.

.... více.

Rukavice maximálně chránící proti řezu

Nelze používat jedny „univerzální“ rukavice na všechny druhy práce. Každá činnost, která vyžaduje ochranu rukou, má jiné nároky na ochranu. U řady profesí je nezbytné používat rukavice odolné proti proříznutí.

Ochranné brýle uvex astrospec 2.0 získaly pečeť kvality Red Dot

Mezinárodní porota v rámci soutěže Red Dot Design Award 2014 ocenila ochranné pracovní brýle uvex astrospec 2.0.

Uvex se nebojí srovnání

Nejlepší pochvalou pro každého jsou spokojení zákazníci. Různá ocenění navíc nabízí srovnání s konkurencí.

..... více.

Jednorázové pracovní oděvy chránící i před viry a bakteriemi

Jednorázové pracovní ochranné oděvy dokáží bezpečně ochránit pracovníky před špínou, prachem, chemikáliemi, barvami i před viry a bakteriemi.

..... více.

Kvalita je na dosah více než v minulosti

Oslabení kurzu koruny se projeví na cenách téměř veškerého dováženého zboží do České republiky, včetně ochranných pracovních pomůcek. Výjimkou jsou OPP značky UVEX.

..... více.

Nejúspěšnější ochranné pracovní brýle se vrací na trh

Ochranné pracovní brýle značky uvex astrospec jsou určitě nejúspěšnějšími brýlemi, které kdy byly na trhu. Prodalo se jich více než 50 milionů kusů.

Veletrh A + A v Düsseldorfu

Ve dnech 5. – 8. listopadu 2013 se v německém Düsseldorfu uskutečnil největší světový odborný veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

Sociální program - Vize pro svět

45 milionů lidí na světě trpí slepotou. 90 procent všech nevidomých žije v zemích třetího světa, a proto lidé z rozvojových zemích trpí desetkrát vyšším rizikem oslepnutí než lidé v zemích vyspělých. Osmdesáti procentům oslepnutí lze však předejít.

..... více.

Ochranné brýle pro celodenní nošení

Vysoký komfort nošení, zvýšená ochranná funkce a moderní sportovní design brýlí uvex racer SP usnadňují jejich celodenní nošení.

Značka firmy

V současném globalizovaném trhu je nutné neustále budovat značku firmy a soutěžit o její umístění na trhu.

Ochrana dýchání

Řada pracovních prostředí vyžaduje ochranu dýchacích cest pracovníků. Kde nestačí centrální odsávání či filtrace vzduchu musí zaměstnanci používat respirátory a dýchací masky či polomasky.

..... více.

Ochranné pracovní brýle i do nejnáročnějších prostředí

Díky novým technologiím polakování brýlových zorníků je možné ochranné brýle uvex používat i v těch nejnáročnějších prostředích, aniž by byla snížena ochrana zdraví uživatele, snížen komfort nošení či omezeno vidění.

Ochranné pracovní brýle – dioptrické

Ochranné pracovní brýle plní svoji funkci pouze tehdy, pokud jsou používány a uživateli se dobře nosí a nijak jej neobtěžují a neomezují. Zejména u pracovníků s poruchou zraku je nutné provést korekci zorníků pracovních brýlí s brýlemi nošenými v soukromí, a především s vizuálními požadavky na pracovišti.

..... více.

Ochranné pracovní rukavice pro jemné precizní práce

Perfektní tvar, optimální funkce a absolutní čistota – tímto udávají nové ochranné rukavice uvex phynomic ve třech dimenzích novou normu v sortimentu úpletových ochranných rukavic pro jemné precizní práce.

Jednorázové ochranné oděvy

Vhodné jednorázové oděvy spolehlivě chrání při úklidových pracích v průmyslu, při kontaktu s barvami a laky, při zpracování chemikálií nebo při kontaktu s viry a bakteriemi.

Ochrana sluchu

Poškození či ztráta sluchu je pozvolný proces, který si řada jedinců zpočátku ani příliš neuvědomuje. Chránit sluch je nutné neustále. Zhoršení sluchu bývá většinou trvalé a nevratné.

..... více.

Mezinárodní veletrh prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC 2012

Největší tuzemský odborný veletrh bezpečnosti a zdraví při práci se konal od 10. do 14. září 2012 na Brněnském výstavišti. Součástí veletrhu byly i konference a workshopy zabývající se nejnovějšími poznatky při ochraně zdraví pracovníků.

..... více.

Ochranná pracovní obuv sportovního designu

Ochranná obuv uvex xenova je multifunkční bezpečnostní obuv, která se optimálně přizpůsobí anatomii lidské nohy.

..... více.

Společnost UVEX Safety podpořila výstavu dětských obrázků "Praha, Česko a svět očima dětí"

Ojedinělý světový projekt Galerie talentů představil obrázky nadaných dětí na jednom z nejfrekventovanějších míst Prahy – na pěší zóně náměstí Republiky.

..... více.

Společnost UVEX je průkopníkem společenské odpovědnosti.

Ochrana životního prostředí a klimatu, nakládání s omezenými přírodními zdroji i společenské změny jsou jedny z nejdůležitějších úkolů naší doby. Zaměření všech činností společnosti UVEX je možné shrnout do motta této firmy „chránit lidi“.

..... více.

Ochranné pracovní přilby nové generace

Nové ochranné pracovní přilby UVEX zajišťují maximální ochranu hlavy i vysoký komfort při jejich nošení.

..... více.

Ochranné brýle Uvex i-3 jsou Výrobkem roku 2012.

Mezinárodní Asociace výrobců plastů ocenila bezpečnostní ochranné brýle UVEX i-3 plastovým výrobkem roku 2012 pro spotřebitele.

..... více.

Úspěšné firmy podporují nadějné sportovce.

Peněz ve sportu a zejména v tom mládežnickém není nikdy dost. Finanční podpora Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na provoz a rozvoj sportovních oddílů dětí a mládeže každoročně spíše klesá, přestože náklady se zvyšují.

Ochranné pracovní rukavice

Široký sortiment ochranných pracovních rukavic UVEX zajišťuje dokonalou ochranu rukou tam, kde hrozí mechanické nebo i chemické poškození rukou.

..... více.

Ochranné pracovní brýle nové generace

Ochranné pracovní brýle pro každodenní nošení v prostředí průmyslových pracovišť, u kterých je spojen atraktivní vzhled i vysoce inovativní technologie jsou brýle Uvex pheos.

..... více.

Ochranné pracovní brýle na míru.

Každý člověk je jiný a každý má jinou fyziognomii. Při výběru vhodných ochranných pomůcek je velice těžké vybrat pro konkrétního člověka odpovídající velikost podle tabulek.

Veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci A + A 2011

Největší světový odborný veletrh bezpečnosti a zdraví při práci se konal od 18. do 21. října 2011 v německém Düsseldorfu. Součástí veletrhu bylo i největší evropské diskusní fórum na toto téma.

Veletrh A + A

Ve dnech 18. – 21. 10. 2011 se v německém Düsseldorfu uskuteční největší světový odborný veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

30. Kongres pracovního lékařství

Ve dnech 13. – 14. října 2011 se v Praze v prostorách Státního zdravotního ústavu koná 30. Kongres pracovního lékařství s mezinárodní účastí.

..... více.

Plážové volejbalistky z UVEX TOP TEAMU Vratislavice se nominovaly na kvalifikační turnaj na OH 2012 v Londýně.

Letošní sezóna plážových volejbalistek z Vratislavic byla velice úspěšná. Zejména Michala Kvapilová a Šárka Židová reprezentující UVEX TOP TEAM z Beach Volley Vratislavice v letošním roce dosáhly velikých úspěchů.

..... více.

Karel Gott a primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda křtili knihu „PRAHA OČIMA DĚTÍ“.

Karel Gott a primátor hlavního města Prahy – Bohuslav Svoboda se stali kmotry nové krásné knížky Praha očima dětí. Mezi čestnými hosty byli i zástupci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.