Karel Gott a primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda křtili knihu „PRAHA OČIMA DĚTÍ“.

4. 10. 2011

Karel Gott a primátor hlavního města Prahy – Bohuslav Svoboda se stali kmotry nové krásné knížky Praha očima dětí. Mezi čestnými hosty byli i zástupci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

Při této slavnostní události se nádvoří před Chvalskou tvrzí v Praze zcela zaplnilo zhruba 500 hosty.

Mezi návštěvníky bylo téměř 300 dětí – převážně autorů obrázků zveřejněných v právě křtěné knize.

Na slavnostní křest navázala výstava vybraných dětských děl přímo v krásných prostorách Chvalského zámku, které se též zúčastnili jak Karel Gott tak i primátor města Prahy Bohuslav Svoboda.

Projekt „Galerie talentů“ podporovaný společností UVEX Safety CZ, k.s. pomáhá s vyhledáváním výtvarně nadaných dětí. Tento jedinečný projekt, který doposud nemá v Evropě obdoby, dává nadaným dětem do dovršení 18 let jedinečnou příležitost představit své výtvarné nadání odborné i široké veřejnosti.

Cíle projektu

• umožnit výtvarně talentovaným dětem prezentaci jejich tvorby
  • podpora a rozvoj nejúspěšnějších dětských výtvarníků
  • nabídka dětského umění široké veřejnosti

Galerie talentů získala podporu řady významných osobností a organizací, mezi které patří i společnost UVEX Safety CZ, k.s. Aktivity nadaných dětí z celé ČR zaštítili také hejtmani krajů, primátor hl. města Prahy i všichni starostové pražských městských částí. Patrony celého projektu jsou Karel Gott a arcibiskup Mons. Dominik Duka.

Součástí projektu je i vydávání knížek s obrázky dětských autorů z celé České republiky.

První kniha s názvem „MĚSTA A OBCE OČIMA DĚTÍ“ byla vydána již v loňském roce 2010 a její patronkou se stala zpěvačka Lucie Bílá.

Již druhou knihou je právě publikace PRAHA OČIMA DĚTÍ, která byla pokřtěna na Chvalském zámku.

Praha očima dětí - barevná publikace formátu A4, křídový papír, pevné desky, 270 stran, dětské obrázky od 912 autorů ve věku od 4 do 18 let  a několik obrázků i od autorů se zdravotním postižením.