Společnost UVEX Safety podpořila výstavu dětských obrázků "Praha, Česko a svět očima dětí"

17. 8. 2012

Ojedinělý světový projekt Galerie talentů představil obrázky nadaných dětí na jednom z nejfrekventovanějších míst Prahy – na pěší zóně náměstí Republiky.

Na dvaatřiceti výstavních panelech jsou v období od 27. června do poloviny října v centru Prahy umístěny nejkrásnější obrázky z knížek "Praha očima dětí" a "Města a obce očima dětí". Tyto knížky vznikly z obrázků téměř dvou tisíc autorů ze základních a základních uměleckých škol celé republiky.

Součástí stálé venkovní expozice je také výtvarná dílna v prostorném stanu, v němž návštěvníci výstavy – děti i dospělí – mohou nakreslit své obrázky. Autorem jednoho obrázku, které vznikají v této výtvarné dílně, je také Václav Noid Bárta, který se zúčastnil zahájení této ojedinělé výstavy a předvedl veřejnosti své výtvarné dovednosti.

Obrázky vytvořené v této výtvarné dílně budou se souhlasem autorů vydraženy a výtěžek půjde na podporu dětských výtvarných aktivit a organizace na podporu dětí OSN – UNICEF.

Výstava se těší velkému zájmu nejen obyvatel Prahy, ale i návštěvníků našeho hlavního města včetně návštěvníků ze zahraničí. Ke koupi jsou obě zmiňované knížky i kterýkoli obrázek vystavený na panelech.

Tuto ojedinělou výstavu doplňuje doprovodný kulturní program a s panely s obrázky k této výstavě se mohou návštěvníci Prahy setkat na Václavském náměstí, Na Příkopě, na Staroměstské náměstí  i v Karlově ulici.

Projekt Galerie talentů vznikl pod záštitou Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Parlamentu ČR, osobní záštitou předsedkyně České komise UNESCO Heleny Illnerové, kardinála Dominika Duky, zpěváka Karla Gotta, ve spolupráci s Magistrátem hl. města Prahy, Prahou 1 a dalšími městskými částmi, všemi kraji Česka a za podpory organizace na podporu dětí OSN-UNICEF.

Mezi firmami, které projekt Galerie talentů a tuto ojedinělou výstavu dětských obrázků podporují, je i společnost UVEX Safety CZ k.s. z Rychnova nad Kněžnou.