Udržitelná práce, ochrana lidí a prostředí

20. 10. 2018

V uvex-u chceme uskutečnit naši vizi „protecting people“ udržitelnou cestou.

Díky vysoké míře vlastní výroby, můžeme ovlivnit většinu aspektů řetězce výrobní hodnoty produktu. V závodech uvex jsme implementovali většinu opatření a projektů, abychom náš udržitelný výkon vylepšili.

V uvex-u klademe vysoký důraz na udržitelnou ochranu lidí a prostředí. Používáním zelené energie pečlivě vybíráme naše dodavatele, zakládáme naše vlastní sociální standardy a mnohem víc. Přijímáme zodpovědnost - za naše zaměstnance, za lidi, kteří se chrání našimi osobními ochrannými prostředky; za životní prostředí.

Ve všech procesech výroby zvažujeme dopad na životní prostředí:

• Přes 90% energie, kterou spotřebujeme, je zelená energie – ročně generujeme více než 7000 tun úspor CO2.
  • Náš proces výroby ušních zátek je bez použití vody a virtuálně CO2-neutrální.
  • Představili jsme komplexní systémy na obnovu energie, abychom snížili naši spotřebu.
  • Oddělení výroby naší bezpečnostní obuvi je certifikováno v řadě s ISO-14001; jedná se o první oblast naší společnosti, která obdržela tento certifikát.

Již několik let uvex následuje svůj vlastní sociální kód, implementuje seznam zakázaných látek a používá obsáhlý systém managementu kvality:

• Vazba sociálních standardů pro všechny dodavatele – na základě globálně organizovaných standardů jako jsou ILO nebo SA8000.
  • 85 základních dodavatelů, kteří jsou pravidelně kontrolováni.
  • Konzistentní implementace definovaných hodnot napříč světem vyškolenými zaměstnanci uvex.
  • Více než 10 000 rizikových látek kontrolováno a vydáváno každý rok.
  • Systémy, které překonávají legální požadavky.
  • 80 zaměstnanců, kteří zajišťují, že jsou všechny produkty v optimální kvalitě.
  • 11 oblastí napříč světem s certifikací DIN-ISO-9001.

Jako rodinná firma klademe důraz na kontinuitu a zodpovědné používání a rozvíjení sociálních, environmentálních a ekonomických zdrojů – abychom chránili naše životní prostředí, společnost a zdraví našich zákazníků.