Úspěšné firmy podporují nadějné sportovce.

23. 3. 2012

Peněz ve sportu a zejména v tom mládežnickém není nikdy dost. Finanční podpora Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na provoz a rozvoj sportovních oddílů dětí a mládeže každoročně spíše klesá, přestože náklady se zvyšují.

Naštěstí mezi úspěšnými firmami se najdou i takové, které se snaží sport podporovat, a to nejen ten vrcholový. Jednou z firem, která podporuje mládežnický sport je i společnost UVEX Safety k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

Vedení této společnosti se rozhodlo podporovat činnost beach volejbalového oddílu z Vratislavic nad Nisou. A bech volejbalistky z Vratislavic se sezónu od sezóny neustále zlepšují. V loňském roce UVEX TOP team plážových volejbalistek zvítězil ve finále MČR Regionů a na mezinárodním turnaji BVAW v Zell am See volejbalistky Michala Kvapilová a Šárka Židová obsadily druhé místo.

Také v letošním roce se děvčatům z Vratislavic daří. Juniorky týmu UVEX Beach Volley Vratislavice (BVV) dominovaly ve 3. kole republikové Aquapalace Juniorlize. V konkurenci 15 týmů se v největším českém beachvolejbalovém areálu v Praze na Pankráci umístily beachvolejbalistky BVV na prvním, druhém a pátém místě. Tyto vynikající výsledky jsou velkým příslibem před halovým mistrovství ČR juniorek v plážovém volejbale 2012, které se koná 14. a 15. 4. 2012 v Praze na Pankráci.

Společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou, která je předním dodavatelem ochranných pracovních pomůcek špičkové kvality v ČR, bude i v letošním roce podporovat sportovní oddíl Beach Volley Vratislavice n. N.