Veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci A + A 2011

1.11.2011

Největší světový odborný veletrh bezpečnosti a zdraví při práci se konal od 18. do 21. října 2011 v německém Düsseldorfu. Součástí veletrhu bylo i největší evropské diskusní fórum na toto téma.

Tento veletrh se koná pravidelně každé dva roky. Letošní ročník navštívilo 60.100 návštěvníků, kteří měli možnost seznámit se s nabídkou 1600 vystavovatelů z 54 zemí.

Součástí veletrhu je pravidelně i rozsáhlá nabídka doprovodných akcí. Pro možnost kontaktů s experty bylo při letošním ročníku pro návštěvníky v jedné z hal k dispozici „Setkávací středisko“.

Hlavními tématy letošního veletrhu byly:
Osobní ochrana (osobní ochranné pomůcky, firemní oblečení, bezpečné přístroje a zařízení).

Zdraví při práci (prevence, utváření pracovního prostředí, pracovní a cestovní medicína).

Provozní bezpečnost (protipožární ochrana, měřící a regulační technika, podniková ekologie, odstraňování následků katastrof).

Že se jedná opravdu o světový veletrh dokládá i fakt, že zhruba čtvrtina návštěvníků přicestoval z ciziny a nebylo to pouze z Evropy.

Mezi výstavními stánky, které se těšily největší návštěvnosti, patřila expozice německé společnosti UVEX ARBEITSSCHUTZ GmbH. Tato společnost na letošním veletrhu představila celkem 50 novinek. Dotazy českých návštěvníků tohoto stánku zodpovídali i pracovníci české dceřiné společnosti UVEX Safety CZ.