Plus X Award – Pečeť kvality pro bezpečnostní obuv uvex 2

Řada obuvi uvex 2 pokračuje se svým heslem „Pushing the Limits – Setting New Boundaries“. Porotci Plus X Award udělili ocenění řadě uvex 2 za inovaci, vysokou kvalitu, design, funkčnost a ergonomii. Toto je třetí po sobě nezávislá porota, která certifikovala mimořádný koncept obuvi uvex 2, což je unikum pro trh s osobními ochrannými pracovními pomůckami (OOPP).

Zaměření na ergonomii

Jako součást nového produktového systému OOPP uvex igonomics, se vývoj konceptu uvex 2 v souladu s ergonomickými zásadami zaměřoval na snížení napětí muskuloskeletálního systému při práci.  A díky tomu je řada obuvi uvex 2 extrémně lehká, má vynikající absorpci nárazu a stabilitu chodidla, navíc poskytuje mimořádný komfort i při nošení po dlouhou dobu.

Robustní a přesto stylová bezpečnostní obuv uvex 2 byla navržena pro mírné a náročné oblasti použití jako je energetický průmysl, transport a logistika, chemický průmysl, letecké služby, zpracování kovů a průmysl spojený se stavitelstvím. Vnější materiál polobotky a kotníkové obuvi se skládá z high-tech mikrovlákna (ochranná třída S2 SRC) nebo vysoce kvalitní kůže (ochranná třída S3 SRC) a dvojité podešve z PU.

Další ocenění

Po výhře IF Gold Award 2016 a Special Mention 2016 v German Design Awards je bezpečnostní obuv uvex 2 zpět na pódiu s Plus X Award.

Plus X Award

S mezinárodní a nezávislou porotou z 25 průmyslových odvětví, s 23 strategickými partnery a s více než 600 zúčastněnými značkami je Plus X Award světově největší ocenění inovace v oblasti technologie, sportu a životního stylu. Ocenění je uděleno za inovativní technologie, mimořádný design a chytré a snadno použitelné operační systémy. Kritéria, jako jsou vynikající ergonomie a ekologické vlastnosti spolu s použitím vysoce kvalitního materiálu, jež přidávají k udržitelnosti produktu dlouho trvající hodnotu, jsou také oceněny Plus X Award. Ocenění za inovaci bylo zavedeno na posílení značky, obchodu a obchodování a pro zákazníky jako pomoc při jejich nákupním rozhodování. V roce 2016 slaví Plus X Award své třinácté výročí.

Skupina uvex spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 48 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu cca 2.300 zaměstnanců (fiskál. rok 2014/2015) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.