uvex Arbeitsschutz GmbH patřila v roce 2011 díky své strategické produktové skupině „ochrana zraku“ ke 100 nejinovativnějších německých malých a středních společností. Kromě toho zajistil přesně definovaný proces inovací, že se společnost umístila na první příčce kategorie „Inovativní procesy a organizace“.

Lothar Späth, mentor celostátního srovnání podniků a bývalý ministerský předseda kraje Baden-Württemberg, předal ve čtvrtek, 30. června 2011 ve městě Ostseebad Warnemünde vítěznou pečeť „Top 100“, a rovněž i trofej pro vítěze kategorie.

V kategorii, pro kterou se uvex rozhodl, bylo zkoumáno, jakou mírou přispívá řízení inovací v organizaci a procesech společnosti. Jeden přesně naplánovaný kreativní výrobní proces, pro který uvex stanovil jasná pravida, začal hledáním myšlenky: proces hledání nápadu je interakcí centra inovací, výrobního managementu a odbytu. Spolupráce těchto tří oblastí zaručuje splnění požadavků zákazníka, stejně tak jako integraci designu a technologií.

Programem „Innovation Quarterly 8“ podrobují odpovědné osoby nasbírané nápady několikastupňovým kritériím tak, že jsou realizovány pouze ty nejslibnější. Kromě toho se společnost tímto programem zavazuje, uvést na trh v následujících dvou letech nejméně jednu výrobní inovaci za čtvrtletí. Ambiciózní cíl, kterého lze dosáhnout díky ambicióznímu týmu, jak říká výkonný ředitel Stefan Brück: „Kreativní myšlenky a nekonvenční přístupy jsou pro nás nejen prostředky pro zvýšení obratu. Vidíme inovace jako vášeň a chtěli bychom tak něco změnit. Na ocenění jsme pyšní a ukazuje nám, že se vyplácí vyvíjet obdivuhodné inovativní koncepty výrobků.“

„Top 100“ hledá a podporuje středně velké společnosti, které se vyznačují svými inovativními schopnostmi. Hledání se ujali experti na inovace Průmyslové univerzity Vídeň pod vedením Prof. Dr. Nikolause Franke-ho. Po dobu několika měsíců testuje Průmyslová univerzita ve Vídni inovativní chování z celkem 272 středně velkých podniků v Německu. 100 nejlepších, mezi nimi i uvex, nesou pečeť po dobu jednoho roku.

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 41 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2.100 zaměstnanců (rok 2010/2011) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu a ve volném čase.