Ochranná obuv nové dimenze

Sportovní bezpečnostní obuv uvex xenova® atc

Nová bezpe?nostní obuv uvex xenova® atc s komfortní 3D ochranou nohou v módních barevných provedeních.
Novinka uvex xenova® atc 9503.2 S3 WR SRC s komfortní 3D ochranou nohou a membránou z GORE-TEX®-u.

Na veletrhu A+A 2011 v německém Düsseldorfu, Vetrh pro osobní ochranné pracovní prostředky, prezentovala skupina uvex safety group novou řadu bezpečnostní obuvi ve sportovním designu uvex xenova® atc určenou pro oblasti řemesel, logistiky, letectví a dalších příbuzných oborů. Tato produktová linie, která je částí nového 3D produktového systému, se vyznačuje jedinečnou komfortní 3D ochrannou, která znatelně podporuje a zvyšuje stabilitu a ochranu nohy a komfort nošení.

Bezpečnostní obuv uvex xenova® atc se optimálně přizpůsobí anatomii lidské nohy. Individuálně nastavitelný 3D systém šněrování s rychloupínáním zajišťuje bezpečné nošení. Pro uživatele, kteří upřednostňují ještě větší stabilitu při nošení obuvi, lze dodatečně opatřit každý pár obuvi xenova® atc v balení přiloženým šněrováním safe-lock.

Díky kombinaci nekovové bezpečnostní tužinky nejnovější generace xenova®, u které došlo k ještě výraznějšímu zvýšení jejich výkonných vlastnosti, patního stabilizátoru uvex anti-twist a nekovové ochranné stélky proti propichu podle nejnovějších požavků norem, byla vytvořena komfortní ochrana nohou 3D.

Bezpečnostní obuv xenova® atc splňuje nejvyšší požadavky pro komfort nošení uvex climazone. Optimální klima nohou uvnitř obuvi podporuje vyjímatelná, antistatická komfortní náhradní vložka uvex 3D s tlumiči nárazů v patní a střední části chodidla, stejně tak jako prodyšná podšívka 3D-Distance-Mesh v kombinaci s prodyšným, hydrofóbním svrchním High-tech materiálem z mikro-semiše. U modelů obuvi v provedení S3, uvex xenova® atc 9502.2 a 9503.2, je použita membrána z GORE-TEX®-u. Syntetický svrchní materiál je určen i pro alergiky na chrom.

Základem bezpečnostní obuvi xenova® atc je tří-komponentní systém podešve, skládající se z gumové podešve, ultralehké, benzínu a olejům odolné EVA mezipodešve a samostatné stabilizační části.

Řada xenova® atc je dostupná v módních barevných kombinacích černá/limetková, šedá/azurová, černá/bílá a šedá/černá s označením EN ISO 20345:2007 S2 SRC nebo S3 WR SRC.

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 41 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2.100 zaměstnanců (rok 2010/2011) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu a ve volném čase.