uvex 3D – inteligentní ergonomie

Komfort nošení nové dimenze

Každý člověk je jiný! Kvůli odlišným velikostem a fyzionomii je často těžké jej správně zařadit do velikostních tabulek nebo klasifikačních systémů. Dobrý tvar nebo střih je avšak právě u osobních ochranných pracovních prostředků (oopp) jedním z nejdůležitějších kritérií v komfortu nošení. Skupina uvex saftey group proto vyvinula pod označením 3D produktový systém, který řeší tyto problémy a prezentuje produkty, které se vyznačují nejen vysokou ergonomií, ale také především možností individuálního přizpůsobení díky novým technologiím.

„uvex 3D udává novou normu ve tvaru a komfortu nošení“, vysvětluje Stefan Brück, výkonný ředitel skupiny uvex safety group. „Inovativní produktový systém přesvědčí svým perfektním ergonomickým designem a skvělým a flexibilním přizpůsobením anatomii lidského těla!“ Vedle nejvyšší funkčnosti a nejlepšího komfortu nošení zohledňují 3D-produkty individualitu každého člověka a optimálně padnou v každé situaci – nejlepší základ pro profesionální a bezpečné ochranné prostředky.
uvex, jako inovativní poskyvatel sytémových řešení a expert ve výrobě, zahrnul do svého nového produktového 3D systému celkem sedm produktových skupin a poskytuje tak inteligentní řešení od hlavy až k patě.

uvex i-3

Díky m?kkým zónám se strani?ky automaticky p?izp?sobí každé ší?ce lidské hlavy – ochranné brýle uvex i-3.

Ochrana zraku nové dimenze
Inovativní ochranné brýle „Made in Germany“ se optimálně přizpůsobí lidskému obličeji. Jejich flexibilní straničky s vícestupňovou inklinací lze individuálně délkově nastavit – díky integrovaným měkkým zónám se straničky automaticky přizpůsobí každé šířce lidské hlavy a poskytují tak i při různých velikostech a tvarech hlavy vynikající komfort nošení. Více stupňová inklinace zaručuje optimální zakrytí oční oblasti. Brýle uvex i-3 poskytují díky čtyřem různým systémům polakování optimální ochranu pro nejrůznější oblasti použití.
Extrémně měkká vložka nosníku zajišťuje i při delším nošení příjemný posaz bez otlaků, a současně zabraňuje nežádoucímu sklouzávání. Měkké konce straniček a měkké opěrky čela zaručují v každé situaci bezpečný posaz. Design brýlí je navržen s možností individuálního označení vyrytím dle přání zákazníka.

uvex xact-fit

Ochrana sluchu nové dimenze
Ergonomicky vytvarované pěnové ušní zátky se optimálně přizpůsobí lidskému zvukovodu. Jejich nově zpracovaný tvar s odlišnými geometriemi pro levé a pravé ucho vyhovují anatomii lidského zvukovodu. To znatelně snižuje tlak ve vnitřním uchu – také při delší době nošení.
Ergonomické vytvarování poskytuje nejen vyšší komfort nošení, ale také usnadňuje jejich nasazení: výlisek pro palec ruky při uchopení nožky zátky umožňuje snažší a rychlejší manipulaci a také správné nasazení.

uvex pheos

Variabilní náhlavní pásek zaru?uje na milimetr p?esné nastavení velikosti obvodu hlavy – ochranná p?ilba uvex pheos.

Ochranná přilba nové dimenze
Komfortní ochranná přilba ve sportovním designu se perfektně přizpůsobí lidské hlavě. Inovativní 3D vnitřní náhlavní vložka s dvou komponentní technologií je světovou novinkou a umožňuje nejen na milimetr přesné nastavení velikosti obvodu hlavy, ale také individuální nastavení výšky.
Přilbu lze individuálně výškově nastavit, a sice vpředu i vzadu pomocí 15 mm nástavce. Tímto způsobem lze docílit optimálního nastavení přilby pro ochranu zátylku. Speciální úchyt umožňuje praktické připevnění ochranných brýlí uvex pheos pro maximální ochranu a nejvyšší komfort nošení.

uvex 3D silv-Air

Ochrana dýchacích cest nové dimenze
Vysoce funkční ochranné dýchací polomasky s perfektním tvarem vyhovujícím každému lidskému obličeji. Ergonomický tvar v nosní části polomasek dbá na precizní vytvarování, výborně těsní a zaručuje příjemný posaz bez otlaků i při dlouhodobém nošení.
Na dotyk příjemný, flexibilní materiál s komfortním těsnícím páskem kolem dokola podporuje optimální přizpůsobení pro každý tvar obličeje a zabraňuje zapocení při vydechování. Efektivní 360° filtr se širokou filtrační zónou umožňuje téměř přirozené nadechování při zachování maximálních ochranných vlastností.

uvex texpergo plus

Inteligentní ergonomie a více volnosti p?i pohybu díky cílen? umíst?ným flexibilním zónám – funk?ní bunda uvex texpergo plus.

Ochranné oděvy nové dimenze
Vysoce kvalitní ochranné oděvy se perfektně přizpůsobí lidskému tělu. Pokrokový design byl vyvíjen společně s fyzioterapeuty a optimálně zohledňuje typické pohyby nejdůležitějších svalů.
Inovativní technologie 3D-Stetch-Technologie a různé pružné zóny – částečně na zádech bundy – zajišťují vždy maximální komfort nošení. Flísová podšívka umožňuje maximální pružnost. Speciálně umístěné pružné zóny („stress-release“) enormně zvětšují pohybový rádius. A to naprosto okamžitě bez ohledu na to, zda se uživatel otáčí, ohýbá nebo natahuje: vynikající tvar zůstává zachován při každém pohybu. Maximálně variabilní jsou také boční zipy, které lze při potřebě rozepnout do šířky – pod zipem je umístěn dodatečný materiál.

uvex phynomic

Anatomický 3D tvar rukavic jako druhá k?že – ochranné rukavice uvex phynomic.

Dokonalost ve třech dimenzích
Anatomický střih ochranných rukavic uvex se perfektně přizpůsobí lidské ruce. Díky inovativní ergonomické 3D technologii uvex padnou rukavice jako druhá kůže a umožňují přirozený cit při úchopu a maximální flexibilitu – např. u jemných precizních prácích.
Ergonomický 3D tvar a extrémně tenký 15-ti očkový jemný úplet na základě polyamid-elastanu zaručuje skvělý komfort nošení a poskytuje nejvyšší cit při úchopu až ke špičkám prstů. Perfektní ochrana je zajištěna slabým, ale robustním povrstvení z aqua-polymeru.

uvex xenova atc

Díky bezkovové konstrukci bezpe?nostní tužinky, patního stabilizátoru a ochranné stélky proti propichu došlo k vytvo?ení ergonomické ochrany nohou – bezpe?nostní obuv uvex xenova® atc.

Ochranná obuv nové dimenze
Multifunkční bezpečnostní obuv, jež se optimálně přizpůsobí anatomii lidských nohou, a tím vytváří jejich komfortní ochranu.
Díky bezkovové konstrukci bezpečnostní tužinky, patního stabilizátoru a ochranné stélky proti propichu došlo k vytvoření ergonomické ochrany nohou, která účinně a komfortně chrání. Bezpečné a stabilní zavázání obuvi je zajištěno individuálně nastavitelným 3D systémem šněrování: elastické tkaničky s rychloupínáním nebo volitelný systém zajištění tkaniček safe-lock – to zaručuje bezpečné nošení.
Komfortní antistatická prodyšná 3D vložka do obuvi disponuje dodatečnými tlumiči nárazů v patní a střední části chodidla a systémem odvodu vlhkosti.
Optimální klima nohou je umožněno také díky podšívce 3D-Distance-Mesh, která svojí vysokou prodyšností zajišťuje obzvláště příjemný komfort při stání a běhu.
S produktovým systémem 3D nabízí uvex, jako poskytovatel systémových řešení, vysoce funkční koncept výrobků, který kromě atraktivního designu a módního barevného provedení představuje především technologicky novou normu.
„Produkty systému 3D jsou milníky v našich současných produktových skupinách“, potvrzuje Stefan Brück. „Objasňují inovativní výkony našeho výzkumného a vývojového oddělení a podtrhují výrobní kompetence uvexu. Především však věříme, že 3D produkty díky svému vysokému komfortu nošení budou moci přispět k ještě vyšší bezpečnosti a ochraně lidí při práci!“

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 41 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2.100 zaměstnanců (rok 2010/2011) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu a ve volném čase.