Ranga Yogeshwar (2. zleva) p?edává cenu „Inovátor roku“ a pe?e? kvality TOP 100 generálnímu ?editeli firmy PROFAS Franzi Kellerovi (uprost?ed).

Lüneburg - PROFAS GmbH & Co. KG (od
1 Listopad 2013: UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG)
, dceřiná firma skupiny uvex safety group, byla nominována „Inovátorem roku“ v letošní celonárodní soutěži podnikového benchmarkingu TOP 100. V celkovém hodnocení zaujala firma PROFAS první místo v kategorii B pro firmy s 51 až 250 zaměstnanci. 5. července 2013 vědecký novinář Ranga Yogeshwar předal generálnímu řediteli firmy PROFAS Franzi Kellerovi cenu a pečeť kvality při večerní ceremonii konané v berlínské Axel Springer Passage.

PROFAS GmbH & Co. KG se rozvinula do jednoho z předních a nejinovativnějších výrobců ochranných rukavic na světě. Firma sídlí v Lüneburgu v „zemi vysokých platů“ Německa a jen za poslední tři roky zvýšila počet svých zaměstnanců téměř o 30% na současných 220. „Naše produkty jsou „Vyrobeny v Německu“ a to je naším jedinečným prodejním bodem,“ vysvětluje generální ředitel Franz Keller.

Firma PROFAS dodává předním výrobcům v automobilovém, chemickém průmyslu, v odvětví strojního zpracování a elektronice a také vyváží specializované rukavice do více než 25 zemí.

Firma PROFAS pravidelně zapojuje své zákazníky a externí partnery z vědy a výzkumu do svého inovačního procesu. Interně se vedení inovací pyšní silnými vztahy mezi pracovníky pracujícími ve vývoji, výrobě, marketinku a odbytu. Uvádění produktů na trh je často doprovázeno inovativními marketinkovými kampaněmi.

Síla inovace také přesvědčila porotu soutěže TOP 100. Profesor Dr. Arnold Weissman, člen poroty TOP 100 připomíná: „Ze své lokality v Německu si firma PROFAS vybudovala přední mezinárodní postavení a je ‘skrytým šampiónem’ odvětví ochranných rukavic. Tato skutečnost je ještě pozoruhodnější proto, že hlavní konkurenti vyrábějí v Asii a mnozí zákazníci považují ochranné rukavice za standardní vybavení nebo za produkty na jedno použití, a proto obecně zakládají jejich rozhodnutí na ceně spíše než na kvalitě. V tomto tržním prostředí firma PROFAS úspěšně vynesla kvalitu do popředí prostřednictvím dobře strukturovaných inovačních procesů, mnoha produktových inovací a inteligentního marketinku inovací. Důsledkem toho byla schopna přesvědčit zákazníky o tom, jakou hodnotu „Vyrobeno v Německu“ nabízí“.

Franz Keller připomíná: „Vítězství v soutěži inovací TOP 100 potvrzuje, že naše inovace ‘Vyrobené v Německu’ obstávají i v testu před vysoce kvalifikovanou porotou. Toto postavení na stupni vítězů nás bude nadále motivovat k tomu, abychom dosahovali vynikajících úspěchů v souladu s naší vizí „Value follows innovation“ (hodnota zvyšovaná inovací)“.

Stefan Brück, výkonný ředitel skupiny uvex safety group, je potěšen tímto úspěchem: „Naše řešení zaměřená na praxi nás opět činí preferovaným partnerem pro vyhlášené zákazníky v mnoha různých odvětvích. Toto nezávislé uznání síly naší inovace je samozřejmě velmi speciální.“

TOP 100 objevuje a propaguje malé a středně velké podniky s mimořádnými inovačními schopnostmi. Vyhledávání provádí odborníci na inovace z Vídeňské ekonomické a podnikatelské univerzity. K tomu, aby byla firmě udělena cena, musela projít přísným dvoufázovým postupem využívajícím klíčové aspekty řízení inovací k vyhodnocení síly inovace kandidátů. Soutěže TOP 100 se v letošním roce zúčastnilo více než 300 firem.

Skupina UVEX group

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje tři mezinárodně působící společnosti pod jednou střechou: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 41 dceřinými společnostmi ze 22 zemí, ale provádí většinu své výroby v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2075 zaměstnanců (k 30. červnu 2012) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel nesčetných špičkových atletů. Moto „protecting people“ (ochrana lidí) je v duchu činností společnost. uvex vyvíjí, vyrábí a distribuuje produkty a služby pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu a ve volném čase.