Další ocenění pro bezpečnostní obuv uvex 1 sport

Bezpečnostní obuv uvex 1 sport, která byla poprvé odhalena na mezinárodním veletrhu A+A (pro bezpečnost a zdraví) v roce 2017, byla oceněna prestižní mezinárodní cenou Red Dot Design Award 2018. V tu samou chvíli byla řada bezpečnostní obuvi také nominována na German Design Award 2019.

Tento rok spatřil Red Dot Award 6300 inovací předložených z 59 zemí, s 1 684 Red Dot Awards a 69 Red Dot: Nejlepší z nejlepších oceněných. 39ti členná porota uvedla při obhajobě svého rozhodnutí udělit Red Dot Award bezpečnostní obuvi uvex 1 sport následující: „Bezpečnostní obuv uvex 1 sport vyčnívá z řady svým konceptem, který nabízí moderní design a fantastickou kvalitu, co se týká použitých materiálů a výrobního procesu.“ Takže po obdržení iF Design Award 2018, koncept uvex 1 sport opět zaujal mezinárodní experty na design a znovu potvrdil místo uvex-u mezi elitou.

Bezpečnostní obuv uvex 1 sport. Trendy, Čistě atletická.

Sportovní design se setkává se sofistikovanou funkčností: Bezpečnostní obuv uvex 1 sport je obojím – mladistvá a stylová v kombinaci s prvotřídním komfortem nošení, díky designu nízké hmotnosti, klimaticky optimalizovaným lehkým materiálům a ergonomicky tvarované flexibilní podešvi, která je vyrobená z dvousložkového polyuretanu. Jako součást uvex i-gonomics tato obuv měřitelně vylepšuje komfort nošení na pracovišti i mimo něj.

Rozšířená škála vlastností

Bezešvá na základě nově vyvinutého ševcovského kopyta, bezpečnostní obuv uvex 1 sport v ochranné třídě S1 a S3 mimo jiné zaujme také s rozšířenou škálou vlastností. Vyrobená ze syntetických materiálů, splňuje specifikaci ESD a je vhodná pro alergiky na chrom. Podešev z polyuretanu je oděru odolná a zaujme svou odolností proti uklouznutí (SRC).  Nekovová tužinka uvex xenova® stejně tak jako nekovová, propíchnutí odolná mezipodešev (verze S3) nabízí vysokou úroveň bezpečnosti. Bezpečnostní obuv uvex 1 sport také neobsahuje látky poškozující laky. Velikosti 35 – 40 jsou vyrobeny za pomocí ženského ševcovského kopyta. Komfortní vyjímatelná vložka poskytuje tlumení nárazů v oblasti paty a přední části chodidla. S bezpečnostní obuví uvex 1 sport je řešení na míru ortopedickým požadavkům dostupné v souladu s DGUV (Německý Institut pro bezpečnost a zdraví při práci) nařízení 112-191 a Rakouská ÖNORM Z nařízení 1259 na vyžádání.

uvex i-gonomics – inovativní ochrana chodidla. Měřitelně vylepšený komfort nošení.

uvex-igonomics vyniká svou maximální funkčností s prvotřídním komfortem: Inovativní produktový systém se perfektně adaptuje na lidskou fyziognomii a je charakteristický svou vynikající absorpcí, nízkou hmotností a optimální kontrolou teploty. Stání a chůze je v bezpečnostní obuvi pozoruhodně komfortnější – po celý den. Obuv uvex 1 sport dosahuje vynikajícího uvex i-gonomics reliéf indexu 4,3 díky své nízké hmotnosti, která je pouze 475 g (S1 SRC, velikost 42) a vysokým stupněm flexibility a vysokým stupněm prodyšnosti.

Skupina uvex spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 48 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu cca 2.300 zaměstnanců (fiskál. rok 2014/2015) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.