uvex zahajuje strategické partnerství s HexArmor®

28. říjen 2016, Fürth – skupina uvex safety dnes oznámila akvizici podílu v americké společnosti HexArmor®. Tato strategická investice znamená pro skupinu uvex safety opětovný vstup na západní polokouli a návrat na americký trh.

V roce 1993 uvex Winter Holding, mateřská společnost uvex safety group, prodala svůj obchod společně s právy ke značce uvex v Americe. „Jsme šťastní, že se po 20 letech vracíme ke světově nejdůležitějšímu trhu ochrany a bezpečnosti při práci,“ říká Michael Winter, generální ředitel uvex group. Stefan Brück, CEO uvex safety group vysvětluje: „Strategické partnerství s HexArmor® přináší ideální stupínek k propagaci našeho inovativního řešení produktů zákazníkům na západní polokouli. HexArmor® je důvěryhodný partner profesionálů v oblasti bezpečnosti napříč Severní Amerikou. Značka HexArmor® představuje inovaci a vysoký výkon v oblasti ochrany rukou a je tedy perfektní platformou pro uvex safety group v Americe. Navíc, jejich růst za posledních 10 let je velmi působivý.

Steve VanErmen, prezident a CEO HexArmor®, popisuje jeho nadšení z partnerství. „Skupina uvex safety je celosvětově známá pro svou vedoucí roli na trhu a své inovace v ochraně. Již několik let nás zákazníci žádají o řešení našimi klíčovými technologiemi na proříznutí, propíchnutí a odolnost proti nárazu v ochraně rukou,“ říká VanErmen. „V partnerství s uvex safety group se okamžitě rozšíří působnost, čímž přinese širokou škálu nových bezpečnostních řešení a inovací pro zákazníky. Toto partnerství mimo jiné také otevře příležitosti pro naše zaměstnance, zatímco nám dovolí pokračovat v neustálém růstu.“

Brück a VanErmen současně souhlasí, že je tu mnoho zajímavých součinností a příležitostí. „Naše mise je chránit lidi“, říká Stefan Brück. „Máme 90-ti leté výročí budování a vedoucí role na trhu díky neustálým inovacím. Našim cílem je pódium vítězů ve všem co děláme a naše spolupráce s HexArmor® není výjimkou. Očekáváme velký úspěch na trhu Severní Ameriky.“

Zákazníci mohou v nadcházejících měsících očekávat mnoho nových produktů. V Americe budou inovativní produkty od uvex safety group včetně ochrany očí, hlavy a rukou prodávány pod značkou HexArmor® prostřednictvím vícefázového plánu prodeje, zatím co vyspělá technologie HexArmor-u® v ochraně rukou, paží a těla bude prodávána uvex-em na různých trzích východní polokoule.

Skupina uvex spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 48 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu cca 2.300 zaměstnanců (fiskál. rok 2014/2015) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.

HexArmor®

Společnost byla založena v roce 2004, Performance Fabrics, Inc. (HexArmor®) se sídlem v Grand Rapids, Michigan. Spoluzakladatelé byli Steve VanErmen a Brent Lohrmann. HexArmor® definoval trh ve vysoko vyspělé ochraně proti proříznutí, proražení, propíchnutí a je na vedoucí pozici průmyslu u ochrany rukou proti nárazu. HexArmor® zaměstnává více než 150 lidí, kteří každý den tvrdě pracují na tom, aby vyřešili obtížné problémy v oblasti ochrany rukou pro přední společnosti v plynárenském a ropném průmyslu, stavebnictví, energetickém a těžebním průmyslu, průmyslu papíru a celulózy, transportu a ostatních průmyslových segmentech.