Skupina uvex dále zvyšuje obrat

Skupina uvex neustále roste. Tradiční podnik z Fürth-u uzavřel obchodní rok 2015/2016 s navýšením koncernového obratu o 3 procenta na 399 milionů eur. Skupina uvex safety dosáhla s 287 miliony eur zvýšení svého obratu o 4 procenta; uvex sports zůstal společně s dceřinnou společností Filtral na 118 milionech eur obratu jako v loňském roce.

Fürth, 4.10.2016 – „S ohledem na geopolitickou situaci a ekonomické prognózy bylo v mnoha zemích a regionech v devadesátem jubilejním roce dosaženo uspokojivého růstu“, sdělil Michael Winter, řídící společník skupiny uvex. Obtížné rámcové podmínky jak v oblasti ochrany při práci, tak také při sportu a ve volném čase zanechaly podnikovou skupinu pod plánovaným nárůstem obratu pěti procent. „Přetrvávající měnové výkyvy v klíčových trzích jako je Ruská federace, Austrálie a Jižní Afrika, stejně jako pozdní zima potřetí v řadě staví před podnikovou skupinu každý rok nové výzvy", vysvětluje Winter. Pro splnění motta ochrana lidí (protecting people) se skupina uvex značně rozrostla: od lyžařských přileb pro lyžařská esa jako Felix Neureuther přes bezpečnostní obuv, která odolává nejextrémnějším podmínkám a požadavkům, až po high-tech ochranné brýle pro sport a volný čas. „Čísla fiskálního roku ukazují, že obchodní model - ochrana lidí - je aktuální více než jindy“, prohlásil Winter.

Oblast ochrany při práci vzrostla o čtyři procenta

Tahounem je skupina safety group, která představuje s 287 miliony euro (+4%) 72 procent z celkového obratu. V důležitých produktových skupinách jako bezpečnostní obuv, respirátory a také individuální ochrana bylo možno docílit téměr dvoumístné míry růstu. „Nejvyšší míry růstu byly zaznamenány v regionálních podmínkách v západní Evropě a regionu D-A-CH (Německo, Rakousko, Švýcarsko)“, říká Michael Winter. „Na trzích mimo Evropu a ve východní Evropě, jsme museli akceptovat nižší tržby - částečně v důsledku měnových vlivů.“

uvex sports i přes zjevnou změnu klimatu

Obchodní divize uvex sports je tvořena známými značkami uvex a Alpina stejně tak jako Filtral a dosáhla celkového obratu 118 milionů eur. Ve srovnání s předchozím rokem obrat v obchodní roce 2015/16 stagnoval, což bylo také způsobeno z důvodu pozdního nástupu a slabé zimy. V segmentu lyžařských přileb a sportovních brýlí se přesto podařilo rodinnému podniku z Fürth-u získat zpět podíl na trhu. „Pracujeme na nových inovacích a vydobytí nových mezinárodních trhů, abychom byli kromě jiného i nezávislý na evropské zimě“, vysvětluje Michael Winter. „V jezdectví a cyklistice - naše opora v létě - vidíme velký potenciál pro další růst“, říká Winter dále o obchodním segmentu, který by měl být rozšířen v dlouhodobém horizontu. Dceřinná společnost Filtral dosáhla navzdory poklesu tržeb dobrého výsledku díky inovativním marketingovým konceptům, stejně tak jako díky atraktivní kolekci slunečních brýlí a brýlí na čtení.

Cíle o obchodní rok 2016/2017

Skupina uvex si také vytyčila pro fiskální rok 2016/17 cíl - další celosvětově a hodnotově orientovaný růst. Internacionalizace kombinovaná s relativní nezávislostí na bankách a závazkem na vedoucí pozici v inovacích budou představovat i v budoucnu rozhodující pilíře úspěchu podnikové skupiny. Personálně nastavila podniková skupina pomocí nového Chief Digital Officer kurs, aby byla připravena pro digitální transformaci. „Kromě toho vyvíjíme koncepty pro jednu silnou značku zaměstnavatele, aby nedocházelo k nedostatku kvalifikovaných pracovníků“, říká Winter. „Přibližně 2300 zaměstnanců po celém světě pracuje na inovativních technologií a koncepcích pro vývoj, výrobu a testování vysoce kvalitních výrobků a služeb k ochraně lidí. Toto ukazuje optimální kurz pro budoucnost.“

Skupina uvex spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 48 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu cca 2.300 zaměstnanců (fiskál. rok 2014/2015) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.