Ochranné brýle uvex byly začleněny mezi „Brands of the Century – Stars 2016“

uvex safety group byl se svými ochrannými brýlemi, které formují hlavní část produktového portfolia, jmenován mezi „Stars 2016“ v nejnovější edici „Brands of the Century“. Kolekci publikuje každé tři roky vydavatelství „Deutsche Standards“ a uvádí v ní nejsilnější a nejslavnější německé značky z širokého odvětví průmyslu.

„Jsme nadšení z tohoto vyznamenání. Je to uznání naší investice do komunikace značky a dává nám to motivaci pokračovat v této cestě“; prohlásil na ceremoniálu „Stars 2016“ v Berlíně Stefan Brück, generální ředitel uvex safety group.  Po té, co byly lyžařské brýle zahrnuty mezi „Brands of the Century“ v roce 2010, se nyní ochranné brýle uvex, zejména astrospec 2.0, také dočkaly tohoto prestižního ocenění. Kniha zmiňuje, že ochranné brýle přes brýle mají neomezený výhled a prvotřídní ergonomii. Avšak zvláště chválen byl uvex pro svůj vyzkoušený a testovaný systém polakování, který poskytuje optimální nezamlžující vlastnosti a odolnost proti poškrábání. „Tradiční společnost“ z Bavorska má letité zkušenosti v technologiích polakování. uvex je celosvětový leader na trhu na poli průmyslových ochranných brýlí.“

V představení celkem 250 „hvězd“ je Brands of the Century encyklopedií největších německých značek. U předmluvy vydavatel Dr. Florian Langenscheidt popisuje, jak je tato kompilace ikonických značek „zástupcem celé produktové řady“. A tudíž udávají standardy pro konkurenci. Zvýrazněním prémiové třídy německých značek je také prezentován celkový přehled německé ekonomické výkonnosti. Toto by mělo vytvořit důvěru a pozitivně posílit koncept „Made in Germany“.“

Skupina uvex spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 48 dceřinými společnostmi z 22 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu cca 2.300 zaměstnanců (fiskál. rok 2014/2015) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.