A vítězem se stává... uvex 1

Uvex 1 - design award 2015

Bezpečnostní obuv uvex 1 x-tended support získává cenu German Design Award 2015

Díky renomované, mezinárodní ceně za design „German Design Award 2015“ získává obuv uvex 1 x-tended support 8512 znovu první příčku na stupni vítězů. Po ocenění Red Dot Product Design Award 2013, druhém místě Focus Open 2013 a nominaci na cenu za design Spolkové republiky Německo 2014 je toto působivým důkazem špičkového výkonu v inovaci a designu.

Úspěšný koncept bezpečnostní obuvi uvex 1

Koncept bezpečnostní obuvi uvex 1 uchvátí své uživatele ideální kombinací komfortu, technických inovací a sportovního designu. Již od svého uvedení na trh v létě 2013 se vyvinula série uvex 1 do jedné z nejúspěšnějších produktových řad bezpečnostní obuvi uvex.

Nízká hmotnost, maximální flexibilita a vynikající komfort nošení jsou pro uživatele nejdůležitější znaky, které charakterizují bezpečnostní obuv uvex 1 x-tended support 8512. Důsledný koncept bezešvého provedení a zcela nový výrobní postup představují nové měřítko v komfortu nošení, ergonomii a designu bezpečnostní obuvi. Obuv uvex 1 splňuje také poptávku po bezpečnostní obuvi z trvale udržitelných zdrojů, a sice skrze označení EU-Ecolabel u vybraných modelů.

Nyní také v ochranné třídě S1 P a S3

Od ledna 2015 bude řada bezpečnostní obuvi uvex 1 doplněna o modely ochranné třídy S1 P a S3. Tato provedení modelů se vyznačují nekovovou bezpečnostní stélkou proti propíchnutí, a zároveň dodatečným přetažením špice obuvi pro větší ochranu svrchního materiálu.

Ocenění - German Design Award

German Design Award představuje mezinárodní ocenění německé Rady pro tvar a design. Vyznamenány jsou vynikající produkty a projekty z oblasti designu produktů a komunikací, nastupujících i stávajících designérů, kteří svým uměním rozhodujícím způsobem ovlivňují německou a mezinárodní designerskou scénu. Cílem tohoto ocenění je zveřejnění, prezentování a vyznamenání jedinečných trendů v oblasti designu. Jako „vítězové“ jsou vybráni a vyznamenáni podle 10 nejlepších designérských hodnocení vlastní poroty v daném oboru.

Rada pro tvar/design představuje německý úřad pro značku a design. Jejím hlavním úkolem je: reprezentovat německou designérskou scénu. Byla založena v roce 1953 na základě iniciativy Německého spolkového sněmu jako nadace podporující průmysl, aby důsledně dosáhla přidané hodnoty značky produktu pomocí designu. Tak se stala Rada pro tvar a design mezinárodně jedním z vůdčích center s kompetencí pro komunikaci a brand management v oblasti designu.

Skupina UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG spojuje 3 mezinárodně působící společnosti „pod jednu střechu“: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports a Alpina) a Filtral. Skupina uvex group je zastoupena 47 dceřinými společnostmi z 20 zemí s většinovou produkcí v Německu. Dvě třetiny z celkového počtu 2.120 zaměstnanců (rok 2012/2013) působí v Německu. uvex je celosvětovým partnerem mezinárodního vrcholového sportu jako dodavatel výbavy nesčetných špičkových atletů. Naše moto „protecting people“ je naším úkolem. Proto vyvíjíme, vyrábíme a zabýváme se produkty a službami pro bezpečnost a ochranu lidí při práci, sportu i ve volném čase.