Chraňte své oči kvalitními brýlemi

Oko je při práci ve venkovním prostředí pravidelně vystavováno škodlivému UV záření – dokonce i když je zatažená obloha. Při nedostatečné ochraně hrozí nebezpečná dlouhodobá poškození a poranění oční rohovky, šedý zákal a oslepnutí. Nedostatečná ochrana navíc výrazně napomáhá stárnutí buněk citlivé kožní tkáně v okolí oka a tvorbě tumorů.

Norma s předpisy pro ochranné brýle podle EN 166/170 předpokládá UV ochranu do 380 nm. Nejnovější vědecké poznatky ukazují, že je to nedostatečné. WHO (Světová zdravotnická organizace) doporučuje UV ochranu do 400 nm. Doporučení WHO pro ochranu UV400 má jasné důvody. Vnější tkáně oka, oční rohovka a čočka zcela absorbují UV světlo. UVB světlo způsobuje zejména poškození genotypu, avšak UVA působí víc do hloubky, vyvolává tepelná poškození a zesiluje účinky UVB.

Součástí všech ochranných brýlí uvex UV400 je kvalitní ochrana do 400 nm.

Ochranné brýle musí dostatečně chránit a zároveň umožňovat dokonalé nezkreslené vidění. Společnost uvex proto nabízí brýle s různě tónovanými zorníky. Na výběr je deset různě tónovaných zorníků, a tak je možné řešení brýlí pro každé prostředí. Vždy s maximální ochranou UV400.

Kvalitní ochranné pracovní brýle značky uvex na český trh dodává společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.