Rukavice chránící před mechanickými riziky

21.8.2021

Značka uvex nabízí širokou škálu rukavic, které uživatele maximálně chrání před mechanickými riziky i před dalšími riziky.

Efektivní ochrana rukou znamená perfektní vyváženost mezi spolehlivou ochranou a příjemným pocitem při nošení – neboť ochranné rukavice mohou plnit svou funkci jen tehdy, pokud budou nošeny. uvex nepřetržitě vyvíjí inovativní technologie vláken a povrstvení.

Při každodenním používání má zásadní význam vztah mezi odolností proti proříznutí a roztržení. Pokud je požadované úrovně ochrany proti proříznutí dosaženo díky vysoké koncentraci skleněných vláken, může to nepříznivě ovlivnit odolnost proti roztržení. Techniky používané ke kombinování materiálů, jako jsou skleněná a ocelová vlákna, jsou určující pro pohodlí a přijatelnost pro uživatele. Pokožka smí přijít do styku pouze s vlákny, která jsou nedráždivá, přičemž vlastnosti jako cit při úchopu či usazení se znovu mění po aplikaci povrstvení. Povrstvení také musí být vysoce odolné, aby byla zajištěna nákladová efektivita.

Správný výběr rukavic pro dané pracoviště zaručí maximální ochranu pracovníka a díky pohodlí není snížen jeho pracovní výkon. S výběrem vhodných rukavic pro konkrétní použití pomohou proškolení pracovníci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou. Právě společnost UVEX Safety CZ, k. s. je dodavatelem kompletního sortimentu ochranných pracovních pomůcek značky uvex na český trh.