Zaměstnavatel musí zajišťovat potřebné OOPP

24.5.2022

Zákoník práce stanovuje, že povinností zaměstnavatele je vybavit zaměstnance potřebnými osobními ochrannými pracovními prostředky. OOPP musí být certifikované a v příslušné velikosti pro konkrétního zaměstnance.  

Mezi další povinnosti zaměstnavatele patří pravidelné provádění revizí ochranných pomůcek, jejich čištění a v případě opotřebení je nutné OOPP nahradit novými. Zaměstnavatel také musí zaměstnance o používání ochranných pomůcek proškolit a o poskytování OOPP vést řádnou evidenci.

Pokud zaměstnanec nastoupí na pracovní pozici, pro kterou jsou předepsané OOPP, musí jej zaměstnavatel vybavit těmito pomůckami ihned po nástupu do zaměstnání. Není možné poskytnout ochranné pomůcky až po zkušební době nebo dokonce místo OOPP dát zaměstnanci finanční náhradu. Po ukončení pracovního poměru by měl zaměstnanec OOPP vrátit.

Hlavní povinností zaměstnance je poskytnuté ochranné pracovní pomůcky řádně dle proškolení užívat. Jestliže by se zaměstnanci stal pracovní úraz a on by nepoužíval v inkriminovanou dobu přidělené OOPP, nemusel by dostat nemocenskou nebo odškodnění.

Každé pracoviště je specifické a je nutné jej vybavit konkrétními ochrannými pracovními pomůckami. Jaké OOPP jsou pro dané pracoviště nutné, určuje zaměstnavatel po posouzení všech rizik.

S výběrem nejvhodnějších ochranných pracovních pomůcek mohou pomoci zkušení pracovníci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

Společnost UVEX Safety CZ dodává na český trh kvalitní certifikované osobní ochranné pracovní pomůcky pro každé pracoviště.